Paradise by the dashboard light


Melodia asta nu o sa o aud prea des, dar si cand o sa o aud... Trebuie sa existe in fiecare seara de karaoke cineva care s-o cante...Una din cele mai amuzante melodii :)

Chelsea Dagger


Melodie tipic britanica

She's so high

Una din melodiile clasice de reclame, bune pentru o zi de duminica.

Pleaca

Melodia asta am auzit-o la ,,Atentie, se canta!" intr-o interpretare diferita a acestei individe. De ea nu-mi place, dar felul in care a cantat-o in emisiune, ma face sa o postez.
P.S. Asta nu e varianta din emisiune.

Fortareata alba

Cartea asta am terminat-o ieri. E a lui Orhan Pamuk, castigator de premiu Nobel.

,,Daca iscodim ceea ce zace in noi si ne gandim atat de indelung la noi insine, ajungem sa fim nefericiti". Sunt de acord. Mi-a placut aceasta carte si o recomand.

Fericire (2)


Wild thing, you make my heart sing!!

Fericire

Am mai vorbit si o sa continuu sa vorbesc despre cat de genial e genul de muzica bossa nova.
Nu asta e melodia pe care vreau sa o promovez azi, dar asta e destul de cunoscuta.

Don't speak


In mod normal aceasta melodie nu mi-ar mai placea, dar fiind in top 3 de atata timp, continua sa-mi placa.

Lisabona

Dupa ce am citit ,,Istoria asediului Lisabonei", am stiut ca vreau sa vad acest oras. Cand ajung in Spania o sa vad cu siguranta acest oras. Nu stiu exact cand, dar sa ajung acolo, ca o sa stiu si asta.

Si in ton cu starea mea portugheza,


Iar vara asta o sa ma pun serios pe invatat portugheza si pe citit autori sud-americani. De-abia astept :)

Cea mai frumoasa zi

... melodie descoperita intamplator.

Say a little prayer


Imi place melodia asta de mor :)

M-am indragostit de Anglia pana peste cap, dar va trebui sa avem o relatie la distanta din septembrie incolo. In functie de cat de tare voi mai fi indragostita cand termin cu Spania, ne despartim sau ne casatorim.

Acestea fiind zise, de-abia astept sa vad ce imi ofera Spania. Drumul englezesc a devenit destul de plin de gropi in ultimul an si sunt gata pentru inceputuri latine, mai dezorganizate, mai artistice, mai pline de viata, mai de capitala, mai... romanesti.

Cand ma uitam la Eurovision au inceput spectatorii sa strige: Ro-ma-ni-a!!! si m-a apucat asa un dor de casa...

Eurovision 2010

Asta e piesa care a castigat:

Nu-mi place. Imi place ca e alerta, dar Paula Seling nu este show-woman, ori pe piesa asta chiar trebuie sa fie nebunie si nu va fi.

Va zic eu cum s-au gandit astia: ha, punem doua piane, ne jucam cu ele putin si ii dam pe astia pe spate. Trecem peste faptul ca scena ramane goala si asta e o piesa ritmata.

Oricum, sunt ai nostri, asa ca mult succes. Eu o sa le tin pumnii si cel mai probabil o sa ii votez la Oslo pe 29 mai.


Suddenly I see


O noua melodie pentru invigorarea de dimineata :)

1 martie


...sau una din zilele mele preferate din an. Nu si aici. Ma bucur ca am pastrat doua ate de martisor de anul trecut pentru aceste zile. Astfel, o sa pot purta cu mandrie martisorul prin ploaia lancasteriana.

Va doresc tuturor o primavara frumoasa, pentru mine simt ca a venit :)

P.S. Poza e de acum 2 ani, iar la mana dreapta se intrevede o ata de martisor ;)



Povestea martisorului

Odata soarele cobora intr-un sat, la hora, luand chipul unui fecior. Un zmeu l-a pandit si l-a rapit dintre oameni, inchizandu-l intr-o temnita.
Lumea se intristase. Pasarile nu mai cantau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai radeau. Nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe zmeu.

Dar intr-o zi, un tanar voinic s-a hotarat sa plece sa salveze soarele. Multi dintre pamanteni l-au condus si i-au dat din puterile lor ca sa-l ajute sa-l biruie pe zmeu si sa elibereze soarele. Drumul lui a durat 3 anotimpuri: vara, toamna si iarna.

A gasit castelul zmeului si au inceput lupta. S-au infruntat zile intregi pana cand zmeul a fost doborat. Slabit de puteri si ranit, tanarul elibera Soarele. Acesta se ridica pe cer inveselind si bucurand lumea.

A reinviat natura, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns sa vada primavara. Sangele cald din rani i s-a scurs in zapada. Pe cand acesta se topea, rasareau flori albe, ghioceii, vestitorii primaverii. Pana si ultima picatura de sange se scurse in zapada imaculata. Apoi a murit.

De atunci tinerii impletesc doi ciucurasi: unul alb si unul rosu. Ei le ofera fetelor pe care le iubesc sau celor apropiati. Rosul inseamna dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sangelui voinicului. Albul simbolizeaza sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii